Soslu tavuk şiş
Malzemeler
* * *
Karamelli elma şekerleri
Tozşeker, su, süt ve tereyağını yapışmaz yüzeyli derin bir tavaya alıp, ocağa koyun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Üzerinde köpükler oluştuğunda şekeri ve limonu ilave edin. Karışım açık karamel rengini alınca tavayı ocaktan almadan elmaları karamele bulayın. Üzerlerine kıyılmış badem serperek servis yapın.
Malzemeler
* * *
Yayla çorbası
Pirinci, 4 bardak suda haşlayın. Unu yarım su bardağı suya karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinçler pişince, kaynayan suya sürekli karıştırarak azar azar ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alarak 5-10 dakika bekletin. Yoğurdu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan 1-2 çorba kaşığı ilave edin. Daha sonra sürekli karıştırarak tencereye ilave edin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.