Ton balıklı salata
Malzemeler
* * *
Keşkül
Sütü tencereye alın, tuzu ilave edip, ısıtın. Bademi sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun. Robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla, pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine yavaş yavaş ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Arkasından hindistancevizini katın. Tüm malzemeleri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Kaselere doldurup, üzerini rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyin.
Malzemeler
* * *
Kıymalı patates
Haşlanmış patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Üç çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Rengi değişmeye başladığında kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Patatesleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve kiraz domatesleri ilave edin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.