Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşarlı tepsi köftesi

Bir kaba yarım kilo kıymayı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, kekiği, karabiberi, tuzu, bir adet rendelenmiş soğanı koyun ve iyice yoğurun. Bir fırın tepsisini yağlayın... Harcınızı elinizle bastırarak tepsiye yayın. Bu arada kaşar peynirleri küp küp doğrayın, kıymaya gelişigüzel batırın ve 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri (küp doğranmış)
Karabiber, kekik, tuz

* * *
Frambuazlı pasta
Sütü ısıtın. Şekeri süte katıp, karıştırarak eritin. Kekin üzerine kaşıkla şekerli sütü gezdirin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve kekin üzerine yayın. Reçel, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin üzerine, kenarlarından akıtarak dökün. Üzerine frambuazları dizin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
Hazır kekin yarısı
1 su bardağı süt
3 kaşık şeker
1 paket krem şanti
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kasesi frambuaz

* * *
Kremalı patates
Patatesleri haşlayın. Bir kabın içine krema ve zeytinyağını koyup, bir taşım kaynatın. Üzerine sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak servis tabağına alın. Üzerine kremalı karışımı dökün.

Malzemeler
4 adet patates
1 kutu krema
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA