Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domates çorbası

Tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine domates püresini ve rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavurun. Süt ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Daha sonra yeşil mercimekleri, tuz ve karabiberi ekleyip, 10 dakika pişirin. Kremayı ekleyip, ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Malzemeler

3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
3 çorba kaşığı un
Yarım paket domates püresi
2 adet orta boy domates
1.5 su bardağı süt
4 su bardağı su
Karabiber
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım paket krema

* * *
Sünger lokması
Şerbet için şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sarılarını ilave edip, biraz karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini üzerine ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp, ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp, kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Lokmalar şerbeti çekince servis yapın.

Malzemeler
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limon kabuğunun rendesi
Yarım çay zeytinyağı Şerbeti:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

* * *
Sütlü kuzu gerdan
Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı, folyo ile kapatarak buzdolabında bir saat bekletin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına verin. Üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir tavada kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde kavurun. Etler piştikten sonra tabağa alıp, üzerine kavrulmuş badem ve fıstıkları serpin.

Malzemeler
4 adet kuzu gerdan
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı renkli tane biber
4-5 dal kıyılmış taze kekik
2 çorba kaşığı tatlı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA