Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yüksük çorbası

Akşamdan ıslattığınız nohudu dört çay bardağı suyla haşlayın ve süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katıp, kavurun. Altı su bardağı suyu ekleyerek kaynatın. Karışım kaynadığında mantı ve nohudu ilave edin. Tuz, pulbiber ve nar ekşisini ekleyip, mantılar pişene kadar kaynatın.

Malzemeler
250 gram hazır mantı
4 çay bardağı
6 su bardağı su
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı nar ekşisi
Nane
Tuz
Pulbiber

* * *
Pastırmalı tavuk sote
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sivri biberleri ince doğrayıp içine katın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin. beş dakika kavurun. İri doğranmış pastırmaları ilave edip, iki ya da üç dakika daha karıştırın.

Malzemeler
400 gram kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivribiber
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Köri
Kırmızıbiber
10-12 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
100 gram pastırma

* * *
Sakızlı muhallebi
Tencereye un ve pirinç ununu koyun. Kısık ateşte iki dakika kavurun. Sütü ilave edip, çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Tozşeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip, bir ya da iki taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltarak servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 adet fındık iriliğinde damla sakızı
1 çorba kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA