Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çiftçi çorbası

Sebzeleri minik küpler halinde doğrayıp, haşlayın. Pirinç, bulgur ve mercimeği de yarı yarıya pişirin. Sıvıyağı derince bir tencereye alın. Unu ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Salça ve naneyi ilave edin. Bir su bardağı su ekleyip, karıştırın. Sebzeleri ve yarı haşlanmış tahılları haşlama suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, bir ya da iki taşım kaynatın.

Malzemeler

1'er adet havuç, kabak, kereviz, pırasa ve patates
Yarımşar çay bardağı pirinç, bulgur ve kırmızı mercimek
2'şer çorba kaşığı un ve salça
1 çay kaşığı nane
Yarım su bardağı sıvıyağ

* * *
Sosisli sebzeli pilav
Suyu kaynatın. İçine pirince ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edin. Bu arada havuç ve patatesi küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı üç dakika kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi, tuz ve baharatı ekleyip, üç dakika daha kavurun. Karışımı pişmekte olan pilava ilave edin ve üç dakika daha pişirip ocaktan alın, demlenmeye bırakın.

Malzemeler
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet sosis
Tuz
1'er adet patates ve havuç
1 adet sarmısak
1 su bardağı bezelye
Karabiber
Pulbiber

* * *
Krem karamel
Karamel için tozşekeri karıştırarak eritin. Yuvarlak bir fırın kabına karameli dökün. İçine vanilya kattığınız sütü, el yanmayacak sıcaklıkta ısıtın. Oda sıcaklığındaki tozşekerleri çırpıp, sütlü karışıma yavaş yavaş akıtarak ve karıştırarak ekleyin. Sonra sütlü karışımı fırın kabındaki karamelin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında benmari usulü 10 dakika pişirin. Daha sonra 150 derece ısıda, üzeri kızarana kadar pişirin. Bir gece buzdolabında bekletin. File bademle süsleyin.

Malzemeler
1 su bardağı tozşeker
8 adet yumurta
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Karamel için:
2 su bardağı tozşeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA