Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli muhallebi

Dövülmüş sakızları sütle birlikte hafifçe kaynatarak eritin. Başka bir tencerede margarini eritip, unu ilave edin. Un pembeleştikten sonra ılık sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Malzemeyi kaselere paylaştırın. Başka bir kapta kuruyemiş ve meyveleri balla karıştırın. Ballı karışımı muhallebinin üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı tepeleme un
3 parça damla sakızı
1 litre süt
Yarımşar su bardağı kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, antepfıstığı, badem
1 çorba kaşığı bal

* * *

Pratik kol böreği
tavaya alıp, ince doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı ilave edip, birlikte soteleyin. Ispanak suyunu bırakıp çekince altını kapatarak peynir, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Fırça ile üzerine kalan zeytinyağından sürün. İkinci bir yufkayı yağlanmış yufkanın üzerine koyun. Daha sonra yufkayı dörde bölün. Elde ettiğiniz bu parçaların geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyun. Kenarlarını hafifçe toplayarak dikdörtgen olacak şekilde sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Börekleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER
6 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
200 gram beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA