ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Pirinçli pazı çorbası

Pirinci tencereye koyup, üzerine suyu ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve iki dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip, tüm malzemeyi 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

Yarım demet pazı
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
Tuz

* * *

ÇİKOLATALI KURABİYE
Yumurta hariç bütün malzemeyi elinizle ovuşturarak dağınık görünümlü bir karışım hazırlayın. Üzerine yumurtaları kırıp, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yassı kurabiyeler hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı un
1.5 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN