Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli yoğurt çorbası

Bir tencerede un ve yumurtayı topak olmayacak şekilde çırpın. Suyu ilave edip, çırpmaya devam edin. En son yoğurdu katıp, karıştırın ve tencereyi ocağa koyarak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Diğer taraftan kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış köfteleri kevgirle alıp, çorbanın içine katın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

400 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Tuz Köfte için:
150 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber

* * *
Pırasalı pilav
Tereyağını bir tencereye alıp, fıstık ve kuş üzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip, iki dakika daha kavurun. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu koyarak demlendirin.

2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık
Tuz
1 adet pırasa
4 su bardağı sıcak su

* * *
Kuzu kapama
Bir tencereye ince doğranmış kuzu etini, margarini, küçük doğranmış yeşil soğanı, ince kıyılmış marulu, ince doğranmış pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, tozşekeri, tuzu, karabiberi ve pulbiberi aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin. Et pişince, bir kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp, beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip, yemeğin içine ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.

700 gr. kuzu eti
3 çorba kaşığı margarin
12 dal kıyılmış taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Pulbiber
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA