Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu kuzu

Bir tencerede et, yağ ve soğanı, et suyunu salıp çekinceye kadar hızlı ateşte kavurun. Üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuz ilave edip, et yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmış ekmek dilimlerini zeytinyağıyla 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Eti dilimleyin. Servis tabağına yoğurdu koyun, üzerine et dilimlerini ve kızarmış ekmekleri ekleyin. En üste, etin tencerede kalan suyunu gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
1 kg. kemiksiz kuzu budu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber, pulbiber
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
7-8 dilim ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr. yoğurt
Tuz
2-3 diş sarmısak
1 demet dereotu

* * *
İstanbul pilavı
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinci, süzün. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere ayırın. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, beş dakika daha kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp, pişirin. Pilavı ocaktan alıp, içine fıstığı ekleyin.

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
Bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
50 gr. antepfıstığı

* * *
Üzümlü milföy
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyup, çözülmesini bekleyin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 15 dakika fırında kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Bir tavada tozşeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin. Tavayı ocaktan alıp, içine üzüm tanelerini koyup, bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyup, servis yapın.

Malzemeler
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı üzüm

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA