Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli biftek sarma

Sos için, domatesleri halka doğrayın. Üzerine kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip, pişirin. Domatesin kabukları yumuşayınca, tavadan çıkartıp çatalla ezerek, sos kıvamına getirin. Diğer tarafta biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Ceviz, sarmısak ve maydanozu karıştırın, bifteklerin içine koyup, rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya üç çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Biftekleri ve biberleri tavada kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.

Malzemeler
4 parça ince dövülmüş biftek
Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
2 diş kıyılmış sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber Sos için:
4 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Tuz

* * *
Dondurmalı sandviç
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyin. Altı adet bisküviye hazırladığınız karışımı paylaştırın. Kalan bisküvileri üstüne kapatıp, bir saat dondurun. Üzerini süslemek için çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı karıştırıp, bisküvilerin üzerine sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabında üç saat bekletin.

Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
6 top dondurma
1 su bardağı damla çikolata
12 adet yulaflı bisküvi Üzeri için:
1 paket (80 gr.) çikolata
2 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

* * *
Pirinçli çalı fasulye
Ayıkladığınız fasulyeleri uzunlamasına ikiye bölün. Bir su bardağı su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuzu, fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp, kızdırın. Kuruyemişleri kavurun. Ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp, süzün. Kalan bir çorba kaşığı tereyağını eritip, pirinçle karıştırın. Fasulyeyi ekleyin. Kuruyemişleri üzerine dökerek servis yapın.

Malzemeler
300 gr. çalı fasulyesi
1 su bardağı ceviz, fındık ve
badem karışımı
1 su bardağı pirinç
Tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA