Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balık çorbası

Mezgitleri temizleyin. Yağı kızdırın. Yemeklik doğranmış soğan ile dövülmüş sarmısakları kavurun. Suyu tencereye ekleyin. Mezgitleri bütün olarak tencereye alın. Rendelenmiş havucu, defne yapraklarını, domates suyunu ve soya sosunu da tencereye ekleyin. Kaynayınca balıkları içinden alın. Beyaz etlerini ayırıp, tekrar çorbaya ilave edin. Tuz ekleyin. Üstüne maydanoz serperek servis yapın.

Malzemeler
2 adet mezgit
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
5 su bardağı su
2 diş sarmısak
1 adet havuç
3 adet defne yaprağı
1 çay bardağı domates suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
Yarım demet maydanoz

* * *
Narlı krep
Un, yumurta, süt, vanilya ve tuzu çırpın. Kepçeyle karışımdan alıp, yağlanmış teflon tavada arkalı önlü kızartın. Nar tanelerini ve dilimlenmiş muzu kreplerin içine doldurun. Limon kabuklarını ince şerit biçiminde kesin. Kaynar suya atıp birkaç saniye pişirin. Süzüp, kağıt havluya sarın. Krepleri kese biçiminde kapatıp, limon kabuklarıyla bağlayın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tuz
Bağlamak için: 1 adet limon İçi için:
2 adet nar
2 adet muz

* * *
Kağıtta sebzeli balık
Temizlenmiş balıkları alüminyum kağıdın içine yerleştirin. Sarmısak, defne yaprağı ve dilimlenmiş limonu balıkların içine koyun. Küp doğranmış havuç, patates ve biberi, taze soğan ve maydanozu, piyazlık doğranmış soğanı ve tuzu karıştırın, balıkların içine doldurup, artanıyla üstlerini kapatın. Zeytinyağını ve soya sosunu balıkların üzerine dökün. Folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
4 adet çupra
8 diş sarmısak
8 adet defne yaprağı
1 adet limon
4 adet haşlanmış patates
3 adet haşlanmış havuç
Yarım demet maydanoz
Tuz
8 adet taze soğan
2 adet biber
1 adet soğan
1 adet limon
Yarım bardak zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA