Sebzeli yaprak sarma
Malzemeler
* * *
Patates böreği
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp, patatesleri de ekleyip, harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızı biberi de ilave ederek, bütün malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
* * *
Pembe düşler
Yuvarlak bir kalıba ince bir naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyip, naylonun içine koyun. Patatesleri ezerek, mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp, pancara dökün. Havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, naylonu yavaşça çekin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.