Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kafes pilavı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4'er adet kuru kayısı ve incir
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1.5 su bardağı sıcak su
3 adet milföy hamuru
Tuz
Karabiber

Pirinci, yağda 10 dakika kavurun ve doğradığınız incir ve kayısıları ekleyin. Yağsız olarak kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp, pişmeye bırakın. Milföy hamurlarını inceltip, şeritler halinde kesin. Sufle kaplarını yağlayıp, milföyleri dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin. İç harcı kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine toplayın. 180 derece fırında pişirin.

* * *

Portakallı kurabiye
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
125 gr. margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet portakal kabuğu rendesi
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Portakal kabuğunu, margarin ve yoğurtla, yumurtalı karışıma ekleyip, çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru merdaneyle açın, kalıpla kesin. Üzerine tozşeker serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

* * *

Tavuk sote
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, köri, kırmızıbiber
10 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
200 gr. pastırma

Tavuğu yıkayıp, ısıtılmış bir tavaya alın. Hararetli ateşte soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Sivri biberleri ince doğrayıp, içine atın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin. 5 dakika daha kavurup, gerekirse su ilave edin. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA