Hamsi dolması
Malzemeler
1 kg. Hamsi 1 kg. soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı karabiber-yenibahar Yarım çorba kaşığı salça Tuz Dereotu 500 gr. asma yaprağı
* * *
Yufkalı kadayıf
Su ve tozşekeri 5 dakika kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz dört parçanın üzerine su ve sıvıyağ karışımıyla ıslatın. Kadayıfı elinizle didikleyin. Her bir yufkanın üzerini kadayıfla kaplayın. Üzerine ceviz serpip, rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
Malzemeler
2 yufka Yarım su bardağı su ve sıvıyağ 250 gr. kadayıf 2 su bardağı dövülmüş ceviz 100 gr. tereyağı
Şerbet: 5 su bardağı su 5 su bardağı tozşeker Yarım limon
* * *
Krepli pasta
Yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberle birlikte ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Krep için, tüm malzemeyi çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayıp, kepçeyle ince bir tabaka hamur döküp, arkalı önlü pişirin. Düz bir servis tabağına alın. Üzerine harçtan yayın. Krep ve harç bitene kadar işleme devam edin. Üstüne sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Malzemeler
Krep için: 3 yumurta 3 su bardağı süt 3 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz İçi için: Yarım kg. kıyma 2 soğan 2 kaşık sıvıyağ 2 domates Tuz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.