Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarmısaklı çorba

Sarmısakların dört tanesini doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Et suyunu ve suyu tencereye alın. Soğanların ve geri kalan sarmısakların kabuklarını soyup, defne yapraklarıyla suya alın. 15 dakika kaynatın. Defne yapraklarını tencereden çıkartın. Tenceredeki malzemeleri blenderdan geçirin. Tekrar tencereye koyun. Zeytinyağı, sıvıyağ ve yumurta sarısını çırpın. Karışımı çorbaya aktarın. Tuz, karabiber ve kekik serpin. Kızarmış sarmısakları çorbanın üzerine koyun.

Malzemeler

* 12 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1.5 su bardağı etsuyu
* 1.5 su bardağı su
* 200 gr. arpacık soğan
* 2 adet defne yaprağı
* 1.5 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber
* Kekik

* * *
Soğan soslu pirzola
Soğanın yarısını ince ince kıyın. Zeytinyağıyla karıştırın. Pirzolaları tek tek soğanlı karışıma bulayın. Tuzunu ilave edin. 15-20 dakika bekletin. Daha sonra kalan soğanlarla etlerin üzerini kaplayın. Etlerin bulunduğu kabı, streç filmle kaplayın. Buzdolabına koyup, bir saat bekletin. Pirzolaları ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirerek servis yapın.

Malzemeler

* 2 adet soğan
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* 8 adet pirzola

* * *
Şekerpare
Bademleri yarım saat sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun. Şurup için su ve şekeri 15 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyerek soğumaya bırakın. Un, pudraşekeri, yumurta, irmik ve kabartma tozunu oda sıcaklığındaki yağla beraber yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına badem koyun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınız şekerparenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Malzemeler

* Yarım su bardağı badem
* 125 gr. tereyağı
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı pudraşekeri
* Yarım su bardağı irmik
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şurubu:
* 5 su bardağı su
* 4 su bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA