Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İrmik köftesi

Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. 1 saate yakın buzdolabında bekletin. Sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon, kırmızıbiber, tuz

* * *

Elma tatlısı
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.

MALZEMELER
3 adet elma
Yarım limon suyu
1 çay bardağı su
1 adet çubuk tarçın Süslemek için:
Krem şanti
2 çorba kaşığı dövülmüş şamfıstığı

* * *

Yoğurtlu kek
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük bir kapta yumurta ile balı çırpın. Un ve sıvıyağdan çok az ayırıp, kalanını yumurtalı karışıma ekleyin. Yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu ve elmayı ilave edin. Son olarak kabartma tozunu katın. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Küçük bir kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Hazırladığınız karışımı yayın. 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı bal
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım rendelenmiş elma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA