Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğan çorbası

Suyu tencereye alın. Soğanların kabuklarını soyup iki-üç parçaya bölün ve yumuşayana dek pişirin. Soğanlarla birlikte suyu süzün, tekrar tencereye alıp, kaynatın. Unu ilave edip, karıştırarak kavurun. Soğanlı suyu, sütü ilave edin, 1-2 dakika daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Küp biçiminde doğranmış ekmekleri kalan tereyağla kavurun. Çorbayı kızarmış ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın.

MALZEMELER
6 su bardağı su
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
2 dilim ekmek
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz

* * *

Damla çikolatalı kurabiye

Bir kapta yumurta, yoğurt, tozşeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip, tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Yarım paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık

* * *

Yumurtalı şinitzel
İyice inceltilmiş etlere karabiber ve tuz serpin. Tereyağının bir kısmını etlerin üzerine sürün. Yumurtaların ikisini çırpın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kalan tereyağını eritin. Etlerin iki yüzünü kızartın. Servis tabağına alın. Kalan dört adet yumurtayı tek tek teflon tavada pişirin. Şinitzellerin üzerine koyup servis yapın.

MALZEMELER
4 parça dana eti
4 çorba kaşığı tereyağı
6 adet yumurta
1.5 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA