Pastırmalı tavuk
Malzemeler
* * *
Kağıtta peynirli patates
Patatesleri iyice yıkayıp, kurulayın, bıçakla derin kesikler oluşturup, tuz serpin. Alüminyum folyo ve yağlı kağıdı üst üste koyun ve patatesleri tek tek sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin. Patatesleri fırından alıp, dikkatlice açın. Kesikleri biraz büyütüp, içine dilimlenmiş peynir, ceviz, adaçayı, karabiber ve pulbiber yerleştirin. Folyoyu kapatın, peynirler eriyinceye kadar yeniden fırınlayın.
Malzemeler
* * *
Meyveli tartöletler
Hamur malzemelerini yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Tart kalıplarını yağlayın. Hamurdan parçalar kopararak elinizle düzeltin ve kalıplara bastırarak yerleştirin. Pişerken kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krem şantiyi hazırlayın. Soğumuş tartların içine krem şanti doldurun, doğranmış ve limon suyu ve pudraşekeriyle karıştırılmış meyveleri üzerine yerleştirerek servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.