Pirinçli tavuk çorbası
Malzemeler
* * *
Bademli tavuk
Unu 1 çorba kaşığı margarinde kavurun, süt ilave edin, koyulaşıncaya kadar pişirin. Peynir rendesini de ekleyip, ocaktan alın. Tuz ve karabiber koyup, 5 dakika mikserle çırpın. Rendelenmiş soğanı kalan margarinle kavurun. Yağlanmış fırın kabına yayın. Haşlanıp doğranmış tavuk göğüslerini soğanların üzerine yayın. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bademleri koyun. Peynirli sosu üzerine dökün. Patates cipslerini de en üste yayın ve 270 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Malzemeler
* * *
Vanilyalı sufle
Unu margarinde kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Yumurta sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.