Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yuvalama

Bulgur, un, yumurta ve rendelenmiş 1 adet soğanı yoğurun. Macun kıvamına gelince minik köfteler yapın ve un serpilmiş tepsiye koyun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Kalan soğanı kıyıp, tereyağında kavurun. Salçayı da ekleyip, haşlanmış nohut, mercimek ve suyu ekleyin. Su kaynadıktan sonra köfteleri, reyhan, nane, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Yuvalamalar pişince limon suyunu katıp servis yapın.
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1'er su bardağı nohut ve yeşil mercimek
* 4-5 su bardağı su
* 1'er çorba kaşığı reyhan ve nane
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* 1 adet limonun suyu

Soğan dolması
Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ine kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvıyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip, sıcak suyu ekleyin, 30 dakika pişirin.
* 8 adet kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet nane
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Yarım su bardağı pirinç
* 1 su bardağı su, tuz

Maden sulu kek
Yumurtaları çırpıp, üzerine tozşekeri ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Sıvıyağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp, diğer malzemelere ekleyin. Karışımı ikiye bölüp, bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
* 4 adet yumurta
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 şişe maden suyu
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı kakao

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA