Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk köftesi

Tavuk etini robotta kıyma haline getirin. İçine küçük küçük doğranmış soğanları, ekmek içini, baharatları ve 1 adet yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verin. Köfteleri önce galeta ununa, sonra una, en son olarak da çırpılmış yumurtaya bulayarak bol yağda kızartın. Arzu ederseniz içine kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.

MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
3 adet yumurta
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
1 bardak galeta unu
1 su bardağı un
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

* * *

Tuzlu bisküvi
Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru hafif unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp, kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pulbiber

* * *

Peynirli patatesli kek
Patates ve havucu önceden haşlayıp, küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince kıyılmış maydanozları, yağı, yoğurdu, yumurtayı koyup, karıştırın. Sonra patatesli karışımı, baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip, karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Tuz
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA