ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Beşamel soslu tavuk börek

Beşamel sos için un ve yağı kavurun. Sütü ilave edin, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra içine önceden haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve karabiberi koyun. Sos için bir tavada yağ ve soğanları kavurduktan sonra içine domates, sarmısak ilave edip beş dakika pişirin. Bu arada yufkayı tavuk suyuyla ıslatıp, üzerine bir kat daha yufka koyun, üzerine zeytinyağı sürün. Yufkayı dörde kesip içine hazırladığınız beşamelli iç malzemeyi koyup, sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üstüne sosunu döküp, 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
5 adet tavuk budu
4 adet yufka
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için:
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, tuz

* * *

KIYMALI ÇITIR BÖREK
Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla her tarafını ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı üçgenlerin geniş tarafına koyarak muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su İçi için:
250 gr. kıyma
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon, tuz

* * *

KURUYEMİŞ LOKUMU
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp, sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımı elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın. Topların bir kısmını hindistancevizine, bir kısmını antepfıstığına bulayarak servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket hindistancevizi
150 gr. tuzsuz antepfıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.