Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli sütlaç

Sütü bir tencereye alıp, üzerine tozşeker ve kuru üzümü ilave edin. Tencereyi ocağa oturtup, karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun, daha sonra sütlü karışıma ekleyin. Portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kaplara bölüştürün, üzerine tarçın serperek servis yapın.

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı tel şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın

* * *
Simit börek
Milföy hamurlarını yan yana koyup, merdaneyle birleştirip genişletin. Patatesleri haşladıktan sonra ezin. Peyniri, kıyılmış maydanozla karıştırın ve patateslere ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, karıştırın. Milföy hamurunun bir kenarına peynirli harcı koyup, rulo şeklinde sarın. İkiye bölüp, uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Dış kenarlarına bıçakla dilim dilim olacak şekilde kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Malzemeler
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 adet yumurtanın sarısı

* * *
Havuçlu ve karnabaharlı kanepeler
Karnabaharları çiğden ince ince kıyın. Havucu rendeleyip, karnabaharla karıştırın. Yoğurt, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, pulbiber ve tuzu üzerine ekleyin. Ekmekleri kızartın. Hazırladığınız karışımı ekmeklere paylaştırın. Toz kırmızıbiber serperek servis yapın.

Malzemeler
10 dilim ekmek
8-10 çiçek karnabahar
2 adet havuç
1 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, pulbiber ve toz kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA