Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu un çorbası

Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bol suda haşlayın, suyunu süzün. Tavuk suyundan 4 bardak alıp, kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip, altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını çırpın, sıcak tavuk suyuyla ılıtın. Unlu harcı tavuk suyuna yavaşça ve karıştırarak ekleyip, 3-4 dakika kaynatın.

3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarmısak
Yarım havuç

* * *
Karnabahar güveç
Tereyağını eritip kıymayı kavurun. Salça, pulbiber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp, süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

1/4 karnabahar
300 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz

* * *
Meyveli cheesecake
Bisküvileri toz haline getirip, tereyağıyla karıştırın. Servis tabağına, ortası boş kalıbı koyup, bisküvili karışımı bastırarak yayın. Krem şantiyi sütle çırpın, içine labne peynirini ve limon suyunu ekleyip karıştırın, bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Arzu ettiğiniz meyveleri küçük doğrayıp, pudraşekeri ve limon suyuyla karıştırın. Pastayı dolaptan alıp, kalıbı çıkarın. Bezeleri pastanın kenarına dizin, ortasına meyveleri yerleştirin.

2 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
Yarım adet limon suyu Üzeri için:
Mevsim meyveleri
1 paket hazır beze
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım adet limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA