Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı kiş

Tereyağını ve unu bıçak yardımıyla ufalayın. Üzerine tuz, sirke ve soğuk suyu ilave edip, hamuru yoğurun, küçük tart kalıplarına yerleştirin. İçi için; ıspanağı ince kıyın, ince doğranmış soğan ve yağla birlikte kavurun. İçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kalıptaki hamurların ortasına harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı soğuk su İçi için:
Yarım kg. ıspanak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
50 gr. beyaz peynir
100 gr. krema
2 adet yumurta
Tuz, karabiber

* * *
Şehriyeli kereviz çorbası
Bir tencereye suyu koyup, içine soyulmuş ve küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince ocaktan alın. İnce doğranmış dereotu ile servis yapın.

Malzemeler
5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
Yarım su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Dereotu

* * *
Kupta puding
Kakaolu pudingi sütle birlikte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sonrasında ocaktan alıp, içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay edin ve buzdolabında bir süre bekletin. Soğumuş pudingleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
3 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakal suyu
1 paket kakaolu bisküvi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA