Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Turşulu havuç çorbası

Tavuğu, tuz eklediğiniz yedi bardak su ile haşlayın. Havuç, patates, soğan ve kerevizi irice doğrayın. Soğanları yağda kavurun, rengi dönünce havuç, kereviz ve patatesleri de ilave edip, kavurmayı sürdürün. Haşlanmış tavukları elinizle diderek tencereye ekleyin. Bir-iki dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve küp doğranmış salatalık turşularını da ilave edip, 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp, üzerine turşu suyu ve unu ekleyin ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.

Malzemeler
Yarım tavuk
2 adet havuç
2 adet patates
1'er adet soğan ve kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 su bardağı turşu suyu
Tuz

* * *
Salamlı patatesli pazı rulosu

Patatesleri ve havucu haşlayın. Soğanı kavurun, biberleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup ezilmiş patatesi, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. 5 dakika kavurup, ocaktan alın. Pazıları sıcak suda 1-2 dakika tutup, süzün; iki kat olarak bir yere yayın. Üzerine jambonları dizin. Hazırladığınız patatesli harcı da üzerine yayın. Havucu, patatesli karışımın ortasına yerleştirin ve pazı yapraklarını rulo haline getirin, yağlanmış fırın kabına koyun. Üzerine alüminyum folyo kapatın ve su dolu bir tepsiye oturtun. Isıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler
Yarım demet pazının yaprağı
6 dilim dana jambon
5 adet orta boy patates
1'er adet büyük boy havuç ve soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon

* * *
Çikolata soslu top kek
Yumurta ve tozşekeri çırpın; süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Hamuru, yağlanmış ve un serpilmiş küçük kalıplara pay edin. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kremayı bir taşım kaynatın, içine çikolatayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sosu sıcakken keklerin üzerine dökün.

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu, vanilya
2 su bardağı un
80 gr. bitter çikolata
80 gr. çiğ krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA