Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğan yahnisi

Bir tencereye tereyağını koyup, üzerine sekize bölünmüş soğanları ekleyin. Beş dakika kavurup, eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup, tencerenin kapağını kapatın ve et yumuşayıncaya kadar pişirin

Malzemeler
6 adet büyük boy soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz

* * *
Maydonoz mücveri
Bir kabın içinde çok ince doğranmış maydonoz, yumurta, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp, iyice harmanlayın. Üzerine, koyuca bir bulamaç elde edecek kadar un katıp, tekrar karıştırın. Maydonozlu karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp, kızgın sıvıyağda kızartın.

Malzemeler
2 demet maydonoz
5 adet yumurta
2 diş sarmısak
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kuru nane
Aldığı kadar un

* * *
Havuç pastası
Doğranmış havuç ve kayısıları haşlayın. Yumurtaları tozşekerle çırpın. Haşladığınız havuç ve kayısıları blenderdan geçirin. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Hamuru, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün. Tozşeker kattığınız portakal suyuyla ıslatın. Sütle çırpılmış krem şantiyi kek parçalarının her iki yüzüne sürüp kapatın. Üstüne de krem şanti sürün. Buzdolabında bekletin.

Malzemeler
10 adet orta boy havuç
10 adet kuru kayısı
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat Islatmak için:
1.5 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tozşeker Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA