Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze çorbası

1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1'er adet patates, havuç, kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz

Yemeklik doğranmış soğanı margarinde kavurun. Patates, havuç ve kerevizi küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye ekleyin. Üzerine unu ilave edip, bir-iki dakika karıştırın. Suyu ekleyin. Tuzunu da katıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

* * *

Ispanaklı kereviz dolması
2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın. Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın. Bir tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, ıspanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

* * *

Cevizli tartölet
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudraşekeri İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bıçak ya da çatal yardımıyla yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp, 30 dakika bekletin. İçini hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartölet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA