Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli köy çorbası

Kabak ve patatesleri küp biçiminde doğrayın. Tencerede margarini eritin, suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve pirinci de ekleyip, beş dakika kadar pişirin. Kabak ve patatesleri ilave edin. 15 dakika orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca, küp biçiminde doğranmış domatesleri tencereye koyun. İnce kıyılmış soğan, nane ve maydanozu ekleyin. Beş dakika daha kaynatın.
8 adet patates
3 adet kabak
100 gr. margarin
4 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 adet domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet nane
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Kabak tatlısı
Kabağı dilimleyin ve kabuklarını soyun, tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün tencereyi ocağa koyun. Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sulu kaldıysa tencerenin kapağı açık olarak suyunu çekmesini sağlayın. Kabak tatlılarını soğumaya bırakın. Servis tabağına dizin ve dövülmüş cevizle servis yapın.
1 kg. balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Beşamel soslu tavuk

Margarini tavada eritin, unu ekleyip, kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Koyu bir kıvam alınca ocaktan alın ve kaşar peynirinin yarısını, karabiber ve tuzu ekleyin. Haşlanmış tavuk göğüslerini fırın tepsisine koyun. Üzerine ılınmış beşamel sosu gezdirin. Kalan kaşar peynirini sosun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
4 adet haşlanmış tavuk göğsü
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA