Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Akdeniz pizza

Sandviç ekmeğini iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Bir çay bardağı süt ve bir çorba kaşığı domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın. Üzerine küp küp doğranmış beyaz peyniri, dilim doğranmış domatesleri, soğanı ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyun. 190 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
2 adet kepekli sandviç ekmeği
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gr. yağsız beyaz peynir
2 adet domates
2 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
7-8 adet zeytin

* * *

Maydanozlu tavuk

Tavuk etlerini tuz ve karabiberle ovun. Üzerine bir tatlı kaşığı hardalı sürün. İnce doğranmış maydanozu da koyup, ikiye katlayın. Bir tatlı kaşığı margarini tavaya koyup, eritin. Tavuk parçalarının iki yüzünü de biş dakika kadar pişirin. Dilimleyip, servis tabağına alın. Yanında haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı hardal
Çeyrek demet maydanoz
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz, karabiber

* * *

Barbunya salatası
Havuçları rendeleyip, büyük bir kaseye alın. Sivri biberleri, iki diş sarmısağı ve yarım demet maydanozu ince ince kıyıp, havuçların üzerine ilave edin. Haşlanmış barbunyaları da süzün ve bu karışımın üzerine ekleyip, karıştırın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, bir miktar tuz ilave ederek karıştırın. Arzuya göre maydanoz serperek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 kutu haşlanmış barbunya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA