Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç çorbası

Soğan, sarmısak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle baharat ve tuzu kattıktan sonra, beş dakika pişirin. Ateşi kısıp, unu ilave edin, iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp, blenderdan geçirin. Daha sonra biraz krema ve maydanozla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 adet soğan
2 diş sarmısak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber, kırmızıbiber, tuz

* * *
Mısır soslu tavuk sarma
Tavukları elinizle düzleştirip, iyice açın. Hafifçe tuzlayın. Üzerine kaşar peyniri ve maydanoz yaprakları koyun. Tavukları rulo yapın. Yanlarından açılmaması için kürdanla tutturun. Yağda çevirerek kızartın. Başka bir kapta yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ekleyin. Mısırları da ilave edip, karıştırın. Karabiber, fesleğen ve tuz serpin. Hazırladığınız sosu servis tabağına alın. Tavukları da tabağa alıp servis yapın.

Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
4 dilim kaşar peyniri
10 dal maydanoz
Tuz Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet domates
300 gr. mısır konservesi
1 su bardağı tavuk suyu
Fesleğen, karabiber, tuz

* * *
Mısır gevrekli tart
Bademleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca kabuklarını soyun. Birkaç dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Badem ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına yayın. Üzerini örtüp, 7-8 saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp, püre yapın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. En üstünü frambuazla süsleyip, dolapta birkaç saat bekletin.

Malzemeler
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA