Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pratik döner

Soğanı rendeleyin. İki çorba kaşığı kıyma ile karıştırın. Bir adet bifteğin üzerine bir miktar kıymalı, soğanlı malzemeden koyun. Üzerine bir biftek daha yerleştirin. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi sürdürün. Daha sonra eti folyo kağıdına sarın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün dondurucudan çıkarıp, ince ince dilimleyin. Yağsız tavada pişirin. Servis tabağına alın. Tuz ilave edin. Bir çorba kaşığı yağı tavada kızdırın. Yarım çorba kaşığı salçayı içinde ezin. Etlerin üzerinde gezdirin. Yanında yoğurt ve biberle servis yapın.

Malzemeler
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kıyma
5 adet bonfile
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı yoğurt
Sivribiber
Tuz

* * *
Yufka pizzası
Yuvarlak bir tepsiye bir adet yufkayı, kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Kalan yufkaları gelişigüzel parçalara ayırın. Süt ve yumurtayı çırpın. Parçalanmış yufkaları bu karışıma batırın ve tepsinin ortasına yerleştirin. Üzerine domates püresini gezdirin, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Diğer malzemeleri doğrayıp serpin. Kalan kaşarı serpin. En son sütlü karışımı üzerine gezdirin. Tepsinin dışında kalan yufkayı kıvırıp iç kenara yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
3 adet yufka
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı domates püresi
150 gr. kaşar peyniri
Arzu ettiğiniz miktarda salam, sucuk, zeytin, yeşil biber, soğan, sarmısak, domates ve kekik

* * *
Elma tatlısı
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Kenarlarına birer tane karanfil batırıp, tencereye dizin. Üzerine birer çorba kaşığı tozşeker serpin. Suyu koyup, elmalar yumuşayana dek pişirin. Gıda boyasını, mısır nişastasıyla karıştırın, kaynatarak eritin, elmaların üzerine dökün. Biraz kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Ayvayı rendeleyin, kalan tozşekerle pişirin. Cevizi ekleyerek ocaktan alın. Elmaların içini ayvalı karışımla doldurun.

Malzemeler
4 adet elma
4 adet karanfil
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı gıda boyası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım adet ayva
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA