Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufkalı rulo köfte

Kıyma, soğan rendesi, sarmısak, maydanoz, haşlanmış havuç, antepfıstığı, yumurta, tuz ve karabiberi bir kaba alın. İyice yoğurun. Harcı ikiye bölün. Yufkaları düz bir zemine yayın. Margarini eritin. Erimiş margarinin bir kısmı ile yufkaları yağlayın, ikiye katlayın. Yufkanın bir kenarına köfte harcının yarısını koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerlerine hafifçe yağ sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
1 kg. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarmısak
2 adet yumurta
1 demet kıyılmış maydanoz
1 adet havuç
1 çay bardağı antepfıstığı
2 adet yufka
3 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

* * *
Sütlü patates
Patatesleri soyup, yarım santim kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup, yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp, bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirerek servis yapın.
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
Tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

* * *
Elmalı pay
Un, tozşeker, bir adet yumurta ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Tarçını ve elmayı bir kapta bir çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hamurun üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Kalan bir adet yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
4 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
3 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA