Püreli köfte
Malzemeler
* * *
Kolay mantı
Margarinle kıymayı kavurun. Soğanı ince doğrayın. Baharatlarını ekleyin. Kaynamış tuzlu suda mantı makarnayı haşlayıp, süzün. Sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu da kıymanın üzerine koyun. Kırmızıbiber ve nane ile tatlandırarak servis yapın.
Malzemeler
* * *
Kadayıf sarması
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle didik didik yapın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine kadayıfın yarısını yayın. Dövülmüş cevizi ekleyin. Rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Malzemeler
Şerbeti:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.