Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soya soslu hindi

1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 adet soğan
100 gram hindi göğsü
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı soya sosu
Tuz

Sarmısağı ve soğanı ince kıyıp, yağda kavurun. Hindi göğsünü kuşbaşı doğrayın. Soğanlara ekleyin. Havuçları halka biçiminde doğrayıp, tencereye alın, beş dakika kavurun. Tuzunu katıp, beş dakika daha pişirin. Üzerine soya sosu gezdirin. Birkaç dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.

* * *

Sosisli ekmekler
4 adet sandviç ekmeği
6 adet sosis
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Ekmekleri ortadan ikiye kesin. İçlerini biraz alıp, çukurlaştırın. Sosisleri küçük doğrayın, margarinle kavurun. Üzerine küçük doğranmış domates ve biberleri ekleyin, 5 dakika pişirin. Kekik, tuz ve karabiberi karıştırın, sıcak suyu ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin. Pişen sosisleri suyuyla beraber ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

* * *

Çilekle pasta
1 adet iki katlı hazır pasta keki Süslemek için:
Krem şanti
500 gr. çilek
Çikolatalı gofret
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker

Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğutun. Süt ve şekeri karıştırın. Kekin iki yüzünü de bu karışımla ıslatın. Kekin bir yüzüne krem şanti sürün. Küçük doğranmış çileklerin yarısını üzerine koyun. Diğer keki de üzerine kapatın. Kalan krem şantiyi üzerine yayın. Çilek ve gofretle süsleyin. Dövülmüş fındık serpip, servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA