Pastırmalı pizza
Sivri biber ve sarmısakları doğrayıp, yağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip, bir-iki dakika daha kavurup, ocaktan alın. Lavaş ekmeklerini fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu, pastırmayı, kaşar peynirini, küp doğranmış Urfa peynirini ve kiraz domatesleri düzenli paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
* * *
Köfteli kereviz
Köfte için verilen malzemelerle köfteleri hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp, kenara alın. İnce ince doğranmış soğan ve halka halka doğranmış havuçları yağda soteleyin. Köfteleri ve elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizleri de tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin, 20 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın, yemeğin suyuyla ılıtın. Hazırladığınız terbiyeyi azar azar yemeğe katın. Beş dakika daha pişirin.
* * *
Sakızlı muhallebi
Tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp, kısık ateşte eritin. Karamelize olunca ocaktan alıp, iki bardak su ekleyin. Ocağa koyup, yeniden eritin. Bir kalıba etimekleri dizin. Üzerine karameli dökün. Sakızlı muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, karamelin üzerine dökün. Krem şantiyi sütle çırpın. Tatlı soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi yayın. Arzu ederseniz dondurmayla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.