Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı menemen

İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de katın, domates diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. İri doğranmış pastırma ve yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber, pulbiber serpin, karıştırıp, kapağı kapalı olarak 3-4 dakika pişirin.

MALZEMELER

50 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet ince kıyılmış sivri biber
3 adet büyük boy domates
3 adet yumurta
Tuz, karabiber, pulbiber

* * *

Tarçınlı çörek
Hamuru için gereken malzemelerin tümünü bir kabın içinde iyice yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları elle incelterek küçük kase büyüklüğünde yuvarlak şekil verin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Bu karışımı hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un,
İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri

* * *

Çilekli su muhallebisi
Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta bir bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp, çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine dökerek karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin. Buzdolabında dondurun. Sosu için su, ezilmiş çilek, tozşeker ve mısır nişastasını, koyulaşana dek pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın, sosla servis yapın.

MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için:
1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA