Pırasa dolması
Pırasaların beyaz kısımlarını üç parmak boyunda kesin. Az suda beş dakika haşlayın. Süzüp, kenara alın. İnce kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, salça, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Pırasa halkalarını birbirinden ayırın. İçlerine haç doldurup, tencereye dizin. Üzerine su ve tereyağı ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın, yemeğin suyuyla ılıtıp, tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirin ve servis yapın.
* * *
Çökelek salatası
Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivri biberi doğrayıp, bir kapta karıştırın. Üzerine ufaladığınız çökeleği katın. Ardından üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına aktararak servis yapın.
* * *
Sütlü vişneli tatlı
Sosu için:
Süt dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blenderde yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.