Yumurtalı taze fasulye
MALZEMELER
Yumuşak kurabiye
Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp, yarısını yufkanın üzerine koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. İçi için, margarini eritin, küçük doğranmış soğanla pazıları yağda kavurun. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyin, yufkanın üzerine yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin, yumurtalı karışımı sürüp, sarkan yufkayı kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
Kayısılı muhallebi
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin. Havanda dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpın, kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne 1-2 kaşık koyun.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.