Peynirli kabak graten
MALZEMELER
Sos için:
* * *
Zeytinyağlı havuçlu pilav
Havucu halka halka doğrayın. Teflon tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştırın.
MALZEMELER
* * *
Matmazel tatlısı
Unu tahta kaşıkla karıştırarak beş dakika kavurun. Süt ve tozşekeri ilave edin. Üzeri göz göz olana dek pişirin, margarini ekleyin. Ateşten alın ve mikserle 10 dakika çırpın. Paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayıp, bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın. Sos için, margarin, pudraşekeri ve kakaoyu eritin. Ateşten alıp, yumurtayı ilave edin. Mikserle bir dakika çırpın. Sosu soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Bir gece buzdolabında dinlendirin.
MALZEMELER
Sos için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.