Sebzeli semizotu
MALZEMELER
Mercimekli bulgur pilavı
Bir tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Mercimeği aynı tencereye aktarıp üzerine üç su bardağı su ekleyin. İçine bulguru ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip, ocağı söndürün. Soğanı, zeytinyağında dört dakika kavurun ve pilavın üzerine dökün, karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER
Kıymalı kol böreği
Yağsız tavada, kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğanları ve maydanozları ekleyin. Baharatları da ilave edip, harcı tekrar kavurun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürün. Yufkayı ortadan bölüp geniş kenarına kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizip pişirin.
MALZEMELER
Üzeri için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.