Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli çikolata

Mısır gevreği ve cevizi robotta karıştırın. Üzerine tahini dökün. Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevrekli cevizli karışıma ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt üzerine gelişigüzel parçalar halinde dizip dondurduktan sonra servis yapın
MALZEMELER
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı tahin
250 gr. damla çikolata

Pazı dolması
Pazıların saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzün. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci, kıyılmış dereotu ve naneyi, salçaları, tereyağının yarısını ve yarım bardak suyu yoğurun. Pazı yapraklarını harçla sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve tereyağını koyun. Dolmaların üzerine dağılmamaları için bir tabak kapatarak pişirin.
MALZEMELER
1 demet pazı
Yarım kg. kıyma
2 adet soğan
2 çay bardağı pirinç
1/2 demet dereotu ve nane
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Erzincan çorbası
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede tereyağını eritip köfteleri kızartın. Tenceredeki yağa suyu ve biberleri koyarak kaynatın. Fasulyeyi küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Kaynayan suya dövülmüş sarmısak, fasulye, köfte ve erişteyi katın. Fasulye piştikten sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
MALZEMELER
250 gr. kıyma
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5 su bardağı su
250 gr. taze fasulye
4-5 diş sarmısak
1/2 su bardağı erişte
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA