Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli tavuk güveci

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin. Ocağa dayanıklı bir güveç kabını tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp ocakta 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tavaya alıp tavuk butlarını 2-3 dakika kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya suyu koyup bir-iki taşım kaynatın ve güvece ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 1 saat 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy soğan
4 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı su
Tuz

Patatesli gül böreği
Patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın. Biberleri de küçük doğrayıp patatese ilave edin. Baharatlarla karıştırın. Yufkaları ikiye bölün. Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Bir miktar ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Patatesli harçtan yufkanın bir kenarına koyun, rulo biçiminde sarıp gül biçiminde kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan yumurtalı harcı sürün, susam ve çörekotu serpin. 200 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER

5 adet patates
2 adet biber
1'er çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber ve kimyon
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Cevizli revani
Yumurtayla şekeri altı dakika çırpın. Üzerine süt, irmik, ceviz, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip yağlanmış, unlanmış fırın kabına döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Üç dakika kaynayınca ocaktan alıp limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökmeden önce dilimleyin, sonra şerbeti dökün. Ceviz serperek servis yapın.

MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA