Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu taze fasulye

Fasulyeleri ayıklayıp dört su bardağı suda 15-20 dakika haşlayın. Servis tabağına istediğiniz şekilde dizin. İki çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Yoğurdu, dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağı ile kırmızıbiberi karıştırıp fasulyenin üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Erişteli patlıcan
Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin Tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekleyin. Kıyılmış sarmısağı ve soğanı sıvı yağda kavurun, tavadan alın. Patlıcanları kurulayıp kalan yağda hafif kızartın. Küp doğranmış domatesleri, pul biber, tarçın ve tuzla hafifçe soteleyin. Ocağı kapatıp sosun üzerine patlıcanları koyun. Yağlanmış fırın kabına eriştenin yarısını koyun, üstüne patlıcanlı harcı, en üstede kalan erişteyi koyun, üzerine kaşar peynirini serpin. 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet patlıcan
350 gr. erişte
3 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1'er adet soğan ve sivri biber
2 adet domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı tarçın
Pul biber
Tuz

Kuruyemiş lokumu
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımdan elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın. Topların bir kısmını Hindistan cevizine, bir kısmını Antep fıstığına bulayarak servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket Hindistan cevizi
150 gr. tuzsuz Antep fıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA