Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu soğan çorbası

Tencereye 8 su bardağı su boşaltın. Ardından pirinci de tencereye ekleyip pirinçler şişene dek kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harca pirinçli sudan 2 çorba kaşığı alıp ılıtın. Daha sonra, pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.

MALZE MELER
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

* * *

Soslu mantarlı tavuk
Öncelikle tavuk göğüslerini havanla iyice inceltip, doğrayın. Margarini eritin, piyazlık doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun, küçük doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılındığı zaman kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
250 gr. mantar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

* * *

Ballı kıtır
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 3 santimetre uzunluğunda dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafına iyice bulayarak servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA