ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Körili ekşili tavuk

Tavukları yağda soteleyin. Pişmeye başlayan tavuklara köri, tuz ve karabiber ekleyin. Havuç ve kabakları küçük küçük doğrayın. Doğranmış sebzeleri de tavaya koyun. Tavuk ve sebzelerin pişmesine yakın kremayı ilave edip iki dakika daha pişirin.

MALZEMELER
700 gr. kuşbaşı tavuk eti
2 adet havuç
2 adet kabak
1 çorba kaşığı köri
1 çay bardağı çiğ krema
1 adet limon
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Patatesli börek
Patatesleri rendeleyip suda bekletin. Suyunu sıkıp bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, doğranmış sivri biber ve baharatları koyup karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları karıştırın. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımdan yayın. Üzerine patatesli harcı koyup üzerini bir adet yufkayla kapatıp büzdürün ve tepsiye koyun. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER
6 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
4 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon

Mantı çorbası
Bir tencerede suyu kaynatın. İçine mantıları atıp 15 dakika haşlayın. Hiç tuz atmayın. Çünkü yoğurt kesilebilir. Haşlanan mantıların içine haşlanmış nohut ve mercimeği ilave edin. Beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Yoğurdu çırparak çorbanın suyundan ilave ettikten sonra ılıştırın ve çorbanın içine dökün. Karıştırıp bir taşım daha kaynatın. Üzerine pul biber, nane yakıp gezdirin ve servis yapın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı hazır mantı
1 çay bardağı haşlanmış nohut yeşil mercimek
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı pul biber
4 su bardağı su
Nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.