Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Narlı kavurma

Eti üzerine zeytinyağı ekleyerek buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Ayıklanmış soğanları üzerine ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra yemeğinizini servis tabağına alın. Patatesleri küp doğrayıp kızartın. Eti patates ve nar taneleriyle servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
1 adet nar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
15-20 adet arpacık soğan
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber

Mantarlı pilav
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup üzerine doğranmış soğan ve mantarları, karabiber ve tuzu koyun. Pirinci de ekleyip hepsini kavurun. Kavrulduktan sonra sıcak suyu koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
100 gr. mantar
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker

Kolay sufle
Şeker,yağ ve çikolatayı eritin, üzerine kakaoyu ekleyin. Bir cam kasede yumurtayı çırpın. Biraz zaman geçtikten sonra kremayı ilave ederek çırpın. En son vanilyayı ve erimiş çikolatayı koyup çırpın. Unu da döküp karıştırın. Isıya dayanıklı kaplara karışımı boşaltın. Bir tepsiye yerleştirip 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı krema
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA