Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri blendırdan geçirin ve tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırparak hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynatın.
MALZEMELER
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, kereviz, soğan
1 su bardağı tel şehriye
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz
Gevrek tavuk
Tavukları yağlanmış tepsiye koyun. Sıvı yağı, limon suyunu, karabiberi, tuzu, kekiği ve soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine dökün. Ufalanmış ekmek içlerini üzerine serpip elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet derisi soyulmuş tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1/2 su bardağı taze ekmek içi
Kedi dili parfe
Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Üzerine 2 su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip pişirin. Kremşantiyi kalan sütle çırpıp karışıma ekleyin. Ilık su, Neskafe ve toz şekeri karıştırıp kedidillerini ıslatın. Suyla ıslatılmış bir kalıba muhallebi ve bisküvileri kat kat dizin. Kalıbı buzlukta 2 saat tutup servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedi dili bisküvisi
Islatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı Neskafe
1 tatlı kaşığı toz şeker