Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yoğurtlu un çorbası
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Tuz
3 su bardağı su
Zeytinyağını tencereye koyup üzerine unu ve yoğurdu ekleyerek kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine suyu, tuz ve karabiberi ilave edip 20 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada kırmızı pul biberi tereyağında yakın ve çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

Arpacık soğanlı mantar sote
15 adet arpacık soğan
15 adet mantar
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Maydanoz
Karabiber
tuz
Soğanları zeytinyağında soteleyin. Doğranmış sivri biberleri ve mantarları da ilave edin. Karabiber ve tuzu ekleyip tereyağını koyun. Biraz kavurup unu ilave edin. Sütü de ekleyerek kıvamına gelmesini bekleyin. En son maydanozu ekleyip servis yapın.

Elmalı milföy tatlısı
5 adet milföy hamuru
1 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.

Nohutlu bulgur pilavı
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz
Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

Domatesli semizotu salatası
2 adet domates
1/2 demet semizotu
4 diş sarmısak
3 adet salatalık
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Tuz
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarmısakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA